• 10am

    Music

    Didgeridoo welcome performance

    Yidaki (Didgeridoo) welcome performance on the front steps

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Front of the Gallery
    Free

  • 10.30am

    Exhibition talk

    art + soul exhibition talk

    Exhibition talk in 'art + soul' with Edmund Capon, Gallery director, and Hetti Perkins, senior curator Aboriginal and Torres Strait Islander art

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • 11am

    For kids    Performance

    Interactive character tour: Ngununy

    With 'Ngununy', the cheeky fruit bat

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • Exhibition talk

    Tiwi artists discussion – Open Weekend 2010

    Join leading Tiwi artists Pedro Wonaeamirri, Janice Murray, Dymphna Kerinauia and Raelene Kerinauia from Melville Island for a discussion on Tiwi art and culture

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Free

  • Workshop

    Stencil art workshop

    Join Kamilaroi artist Reko Rennie in a stencil art-making workshop and create your own work of art

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 4 hours
    Function space
    Free

  • 11.30am

    Performance

    Ceremonial performance of the 'Gurrir Gurrir'

    From the remote community of Warmun (Turkey Creek) in the East Kimberley

    The 'Gurrir Gurrir’ is a renowned Joonba (public ceremonial performance), which sparked a cultural renaissance recognised today as the Warmun art movement. It will be performed on the east coast for the first time.

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Entrance court
    Free

  • 12pm

    For kids    Music

    Sing in local Gadigal/Eora language

    Sing ‘heads, shoulders, knees and toes’ in local Gadigal/Eora language with Maddy and Lille Madden

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    20th c Australian galleries
    Free

  • Music

    Live music in the cafe

    A special music performance in association with the Open Weekend

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 1 hour
    Cafe
    Free

  • Film

    Special advanced screening

    Episode 1, 'home + away', from the ABC documentary series 'art + soul', introduced by director Warwick Thornton

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 1 hour
    Domain Theatre
    Free

  • Workshop

    Weaving demonstration

    Learn Ngarrindjeri weaving techniques and stories in a weaving demonstration with renowned artist Yvonne Koolmatrie

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 2 hours
    Yiribana Gallery
    Free

  • 12.30pm

    Exhibition talk

    Artist talk: Ricky Maynard

    Tasmanian artist Ricky Maynard gives an insight into the ideas and processes used to create his photographs

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • Workshop

    Shelling demonstration

    Learn about the materials and techniques used in this unique shellwork movement with Bidgigal artist and elder Esme Timbery from the Sydney community of La Perouse

    In association with La Per.
    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Australian Collection Focus Room
    Free

  • 1pm

    Exhibition talk

    Artist talk: Richard Bell

    Join Brisbane artist and provocateur Richard Bell for a lively talk on the ideas and strategies used in his work

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Entrance court
    Free

  • Music

    Live music in the cafe

    Singer songwriter folk duo Microwave Jenny perform live in the cafe

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 1 hour
    Cafe
    Free

  • 1.30pm

    Exhibition talk

    Artist talk: Judy Watson

    Waanyi artist Judy Watson discusses the exploration and revelation of her personal history in her art

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • Exhibition talk

    Reading by artist and author Elaine Russell

    Join Kamilaroi artist and author Elaine Russell as she reads stories about her childhood from her award-winning book 'A is for Aunty' and talks about mission life

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    20th c Australian galleries
    Free

  • 2pm

    Performance

    Demonstration by celebrity chef Mark Olive

    Celebrity chef Mark Olive, aka the ‘Black Olive’, introduces audiences to traditional Indigenous delights like lemon myrtle, pepper leaf, bush tomatoes and bunya nuts, and how to blend them with international cuisines to create culinary fusion

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Entrance court
    Free

  • 2.30pm

    Auslan    Exhibition talk

    Writer Bruce Pascoe discusses 'art + soul'

    Bruce Pascoe, award-winning Australian writer, editor and anthologist, discusses the themes in 'art + soul' ('home and away', 'dreams and nightmares' and 'bitter and sweet') from a writer's perspective

    Auslan-interpreted

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • Music

    Live music in the cafe

    Singers/songwriters Peter Yanada McKenzie and Charlie Trindale perform live in the cafe

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 1 hour
    Cafe
    Free

  • Film

    Special film screening

    Samson and Delilah

    dir: Warwick Thornton
    Rowan McNamara and Marissa Gibson
    Introduced by director Warwick Thornton

    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 1 hour, 41 minutes
    Domain Theatre
    Free

  • 3pm

    Exhibition talk

    Artist talk: Destiny Deacon

    Kuku and Erub artist Destiny Deacon discusses her ideas and unique art-making practice.

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Yiribana Gallery
    Free

  • For kids    Workshop

    Desert dancing

    Learn about desert culture in a workshop led by women from Papunya Tula artists including renowned artist Yukultji Napangati. (for girls only)

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Domain Theatre foyer
    Free

  • For kids    Workshop

    Which weapon's what?

    Learn about traditional weapons including boomerangs, woomeras and bundies with local elder Greg Simms (for boys only)

    In association with La Per.
    In association with Open Weekend 2010.
    Duration 30 minutes
    Australian Collection Focus Room
    Free

  • 3.30pm

    Lecture / symposium

    Hetti Perkins in conversation with Warwick Thornton

    Senior curator Aboriginal and Torres Strait Islander art, Hetti Perkins, and director, Warwick Thornton, discuss their experiences and adventures in the making of the ABC documentary series 'art + soul'

    This talk will be followed by a book signing of the 'art + soul’ book.

    In association with Open Weekend 2010.
    In association with art + soul.
    Duration 30 minutes
    Entrance court
    Free